Kristine Hansmark (f.1987) i Oslo. Vokst opp på Ås, Averøya, Trondheim og i Tromsø.

Kristine har kunstutdannelse fra:

Nerdrumskolen, der hun bodde og var elev hos Nerdrum. De var i Berlin, Paris og Stockholm. Dette var en dannelsesreise i malelære, og høykultur som museum, teater og klassisk musikk. Kristine behersker både det figurative og nonfigurative.

Florence Academy i Gøteborg: Lærte teknikker og vant pris for beste tegning (kull). Medelever og Kristine dro på rundreise i Europa og besøkte de store museene som en del av utviklingen.

I kolleksjonen Havets Gull portretterer hun torsken. Torsken har vært en naturressurs for landet ilang tid og hun ønsker å male torskens verdi gjennom eleganse og maskulinitet, med følelse av Rock´n Roll, og at den er som et smykke. Hun er opptatt av hele planeten, dyrene og helheten. Torsken har med Kristines barndom å gjøre og følelsen av å være urkvinne. En slags naturnasjonalisme - med tøft og vakkert klima, og et sterkt samhold for å overleve. "Jeg er verdensvant, nyskjerrig og tilpasningsdyktig. Men det er fjellene og havet som føles som mitt hjem. Der har jeg vært så heldig å få oppleve at jeg kan være en sterk urkvinne. Å leve så nært naturen som man gjør nordpå, gir muligheten til å sanke sin egen mat, sløye fisken, steke den på bål, og nyte den i samhold, med midnattsol eller dansende nordlys på himmelen. Man behøver ikke å hente sin egen mat direkte fra naturen lenger. Men å ha muligheten til å reise kort fra byen, for så å være i ett med naturen og kreftene i den, er en fantastisk opplevelse for å komme nært sine urinstinkter."

Kristine mestrer portretter av dyr og mennesker, landskap og bestillingsverk hvor hun tilpasser bildene etter kundens visjoner.

Videre jobber hun med en serie som heter "Flowers and champagne" med lette lyse bilder, som handler om å dyrke romantikken, singel eller lykkelig/ulykkelig gift. "Det å se verden gjennom et forelsket blikk er en kunst i seg selv."