Vi ønsker å inspirere deg til å se kunst på en annen måte en bare dekor. Så hva er kunst? Kunst er følelser og videreformidling av en historie. Noen ganger trenger vi litt informasjon om kunstneren for å forstå hva kunsten skal formidle. Andre ganger ser du det med en gang, fordi du har laget din egen fortelling og kunsten treffer deg umiddelbart....

Skal kunsten passe over sofaen i hjemmet ditt, så glemmer man kanskje å se etter fortellingen, følelsene, formidlingen i selve verket., og velger kunsten ut ifra farger, størrelse og interiør.

Kunsten du har hengende hjemme gjenspeiler deg som person, på lik linje som musikken du hører på. Kanskje det er en mening med at et verk henger litt lavt på veggen din? Er det et budskap her?, Det skaper nyskjerrighet og samtaler ved å vise frem kunsten sin. Og for å få oppmerksomhet rundt din kunstsamling og mix av stilarter, så kan du foreksempel sette på en bred profilert gullramme på et abstrakt maleri. Det skaper oppmerksomhet, og gir en bevissthet rundt kunsten, slik at du fint kan kombinere ulike kunst stiler. Du kan også velge å ta inn interiørgjenstander som fremhever enten fargene i kunsten, eller rammene. Hvis du har alle bildene dine rammet inn i sorte rammer hjemme, og ønsker deg et verk med gullramme, men lar vær med å kjøpe det fordi du tenker det ikke passer inn hjemme hos deg.....? Tips: Lag en liten installasjon med en interiørfigur i gull, en lysestake i gull, med et kubelys som har samme farge som finnes i kunstverket, og kanskje en liten tekst på et lite kort som forteller din opplevelse av kunstverket. La gjerne gulltemaet gå igjen flere steder i rommet, som feks på puter, penner, opphengskroker, servietter osv. for å få gullrammen bundet sammen med resten av miljøet hjemme hos deg.  

Har du vært på en utstilling en gang og tenkt: "Dette skjønner jeg ikke noe av"? Da anbefaler jeg deg å høre med kunstneren, galleristen eller verten, om det finnes en rød tråd i utstillingen. Kanskje de kan hjelpe deg litt på vei til å forstå hva de ønsker å få frem. Et gitt eksempel er utstillingene vi har hatt med Anja Bjørshol, Stian Borgen og Anna of the North. 3 kunstnere ved HELT forskjellige uttrykk og formidlingsmetoder. Anja Bjørshol med installasjoner på gulvet og rene grafiske uttrykk, Stian Borgen med hans neoekspresjonistiske fargerike malerier og trykk der abstrakte portretter prater sammen, og Anna of the North med verk som omhandler balanse og form. Her er den røde tråden: For å få deg til å undre, bli nyskjerrig så har Anja Bjørshol flere installasjoner på gulvet. Det gjør at du kanskje blir litt observant på hvorfor et av Stian Borgen sine malerier er tatt ned fra Collageveggen av malerier og bevisst plassert nede på gulvet. For Anja så handler det om at gjenstander vi betraktere ser på som ødelagte eller søppel, kanskje bare er feil plassert? Kanskje det ødelagte litt rustne hjørnebeslaget ser ut som søppel der det ligger i avfallshaugen.. Men det er kun fordi det ligger i avfallshaugen. Hvis du tar ut dette gamle ødelagte beslaget og plasserer det i et rom med kjærlighet, kanskje bruker det som en vakker knagg til å henge favoritt hatten din på... Ja da har du sett dette beslaget for noe annet en det du opprinnelig tenkte det var. Stian Borgen har kanskje plassert sitt bilde på gulvet, fordi det skal få deg til å tenke på fellesskapet.... Kanskje noen faller utenfor og trenger en hjelpende hånd for å komme seg opp på bena igjen? Og så har du Anna of the North som binder det hele sammen med fokus på balanse. Balanse i rommet er viktig, og derfor enda morsommere med disse tre kunstnerene som klarer å forenes gjennom farger, historiefortelling, plassering og balanse.  Klikk deg inn på kunstneren og les litt om de forskjellige verkene, så kanskje du blir inspirert og får en liten Aha opplevelse.  

Ja, abstrakt kunst og klassisk figurativ kunst kan fint eksistere side om side. Det avhenger av den enkelte kunstners visjon, og hvordan betrakteren velger å kombinere eller presentere de forskjellige kunstverk. For kunst er ofte subjektiv, og vi kan derfor finne spenning i å utforske kontrastene mellom abstrakt og figurativ kunst i en sammenheng.