Anna Lotterud

f.1989 Gjøvik

Anna of the North / AKA Anna Lotterud, er nok for de aller fleste mest kjent som musiker og artist. Gjennom en lang karriere har hun hatt flere internasjonale gjennombrudd, og nærmer seg en milliard nedlastinger av musikken på verdensbasis. Hun har gjennomført, og gjennomfører store turneer i inn og utland.
 
Anna er ikke bare en talentfull musiker, men også en kreativ kraft innen grafisk design og visuell kunst. Med en utdannelse som grafisk designer og en lidenskap for musikk, balanserer hun mellom å skape ulike grafiske trykk og fengslende malerier.
Hun ser på kreativitet som en helhetlig opplevelse, der musikk og visuell kunst går hånd i hånd for å skape noe unikt og nyskapende.
I 2022 debuterte hun i kunstutstillingen kalt "livets hastighet" sammen med bla, Myndin Nerdrum, Per Heimly mf. Nye arbeider og verk ble til i 2023, og det var duket for ny kunstutstilling på Tjøme, sammen med kunstneren Stian Borgen og Anja Bjørshol. Anna sine verk bestod av malerier og grafiske trykk.
I 2023 presenterte hun for første gang sitt visuelle kunstverk gjennom et samarbeidsprosjekt med Stian Borgen og Anja Bjørshol.